SSL-sertifikaatit

Ilmainen SSL-sertifikaatti

HTTPS-tuki (ilmaiset SSL-sertifikaatit) vakiona kaikissa webhotelleissa ja wordpress paketeissa. Toiminnon aktivointi onnistuu helposti suoraan webhotellin hallinan kautta nappia painamalla. Vaikka sivustollasi ei liikkuisi salasanoja tai muuta herkkää tietoa, niin sertifikaatti kannattaa ottaa käyttöön, sillä hakukoneet suosivat SSL-salattuja sivuja hakutuloksissa tai pikemminkin rankaisevat suojaamattomia sivustoja. Osa selaimista myös varoittaa suojaamattomista sivuista ja se saattaa pelottaa vierailijan pois.

lets encrypt logo

Maksulliset Sertifikaatit

Meidän kautta voit ostaa myös vuosimaksullisia sertifikaatteja. Moni varmaan miettii kannattako sertifikaatista maksaa? Ja miten maksullinen eroaa käytännössä ilmaiseen. Suurimmat erot maksullisten sertifikaattien ja ilmaisen välillä on validointi tapa ja mahdolliset korvaukset, jos sertifikaatti onnistutaan murtamaan. Summat voivat olla useita satoja tuhansia, lähinnä kyse on markkinoinnista ja siitä että sertifikaatin myöntäjät myös uskovat omaan tuotteeseensa.

DV SSL-sertifikaatti

DV (Domain validated) sertifikaattin hakeminen on nopeaa, koska sertifikaattia myöntäessä tarkastetaan vain, että hakijalla on pääsy domainiin. Käytännössä voidaan pyytää laittamaan varmistus tiedosto palvelimelle tai pyydetään sähköpostivarmistus sähköpostista, jossa sama pääte kuin domainissa.

OV ja EV SSL-sertifikaatit

OV (Organization validated) ja EV (Extended validation) sertifikaattia hakiessasi pitää käydä läpi hakuprosessi, jossa varmistetaan yrityksen olemassa olo (yleisistä rekistereistä ja kaupparekisteriotteista yms) ja oikeus domainiin. EV-sertifikaatissa vaadittujen tietojen ja dokumenttien määrä on suurempi. Hakuprosessi saattaa kestää muutamia viikkoja ja autamme siinä mielellään.